Sere si accesorii
ININSA Spania. Sere complete. Structuri, instalatii de incalzire, instalatii de irigare prin picatura, ecrane termice si de umbrire, mese de cultivare. Proiecte complete integrate Sere si solarii ININSA Folie pentru solar PLASTIKA KRITIS Folie pentru sere si solarii SOLPLAST SPANIA


Kritifil 2150

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE

A. Construirea solariilor

a) Solarii cu structura de metal: tevile trebuie sa fie curate, netede, galvanizate, fara asperitati. Unghiul/curbura tevilor trebuie realizata astfel ca folia sa fie bine tensionata (intinsa) pe ele , şi sa nu fie desfacuta de vant. Sarmele pentru suportul foliilor trebuie bine alese.

b) Solarii cu structura de lemn: suprafata lemnului trebuie sa fie neteda. Orice asperitati care ar putea deteriora folia trebuie netezite sau indepartate. Lemnul nu trebuie sa produca raşina (ex. pin). Daca lemnul a fost tratat cu solventi organici, exista posibilitatea ca aceşti solventi sa distruga folia.

B. Amplasarea foliilor pe sere, solarii

a) Folia trebuie pastrata in spatii racoroase, la umbra, in ambalajul original. Rolele trebuie intotdeauna aşezate orizontal.

b) Inainte de amplasare, este recomandat sa se taie o mostra (0,5 m2), cu elementele de identificare ale producatorului, şi pastrate impreuna cu eticheta rolei.

c) Acoperirea solariilor trebuie sa se faca dimineata devreme, in zile nu prea calduroase (15 - 23grade C).

d) Nu se recomanda desfacerea foliei direct pe pamant, şi in special, nu desfaşurati folia de pe rola din partea inceputa, deoarece, la rularea pe pamant a rolei, aceasta se poate zgaria sau rupe de pietre, spini etc. Fixati intotdeauna folia pe o parte a serei, şi apoi desfaşurati incet rola , astfel incat folia cade liber.

e) Folia trebuie intinsa bine, dar nu prea mult, simetric pe structura.

f) Atentie speciala la prinderea foliei pe suport, deoarece distrugerea mecanica porneşte de la punctele de prindere.

g) Evitati contactul direct al foliei cu tuburi sau profile din PVC, care contin produse care pot deteriora folia.

C. Intretinerea foliei, dupa montare.

a) Gaurile sau rupturile trebuie reparate imediat ce apar, cu banda adeziva speciala.

b) Cand e necesar, folia se strange in rola (intre sezoane sau dupa vanturi puternice).

c) Aplicarea unui strat alb protector in timpul verii este binevenita.

D. Ventilarea şi irigarea serelor

a) Solarul trebuie sa fie ventilat adecvat, in special in sezonul de vara, chiar daca nu este cultivat. Este recomandat ca suprafata de ventilare (ferestrele sau deschiderile) sa fie cel putin de 20% din suprafata terenului.

b) Dezinfectiile spatiilor sunt recunoscute pentru scurtarea timpului de viata al foliei.

c) Solarul trebuie irigat cel putin o data pe saptamana, chiar daca nu este cultivat, pentru a exista in permanenta un grad de umiditate in interior.

E. Protejarea foliei

a) Este cunoscut faptul ca degradarea foliei este mai rapida (şi incepe) la contactul cu metalul sau cadrul de lemn, datorita temperaturilor ridicate ce se dezvolta pe aceste suprafete.

b) Este absolut esential ca intreaga suprafata a foliei ce vine in contact direct cu cadrul, sa fie vopsita in alb cu o vopsea vinil-acrilica, solubila in apa. Aceasta vopsea, care trebuie mentinuta opaca in perioada de utilizare a foliei, reflecta razele solare, prevenind supraincalzirea (şi totodata degradarea) locala. Se pot folosi de asemenea benzi protectoare speciale in locul vopselei.

c) Nu utilizati nicidata vopsele in ulei.

d) In solariile-tunel, nu numai arcurile de structura, dar şi zonele din contact cu firele de sarma trebuiesc protejate cu vopsea.

F. Utilizarea pesticidelor

Multe pesticide contin compuşi organici, care sunt recunoscuti ca reduc rezistenta la raze ultraviolete a foliilor , in primul rand prin inhibarea actiunii stabilizatorilor UV. Pentru a evita aceasta interactiune trebuie avut grija ca la aplicarea pesticidelor pe baza de solventi organici, solutiile (aerosolii) acestora sa aiba un contact cat mai redus pe suprafata foliei, iar solarul trebuie ventilat dupa tratament. Un caz particular o reprezinta fumigatia cu sulf; aceasta deteriorand foliile, in special cele cu stabilizatori HALS.

DIMENSIUNI

Grosimea foliei

Latimea maxima

50 - 75

7 m

75 - 125

16,8 m

125 - 160

16 m

160 - 180

15 m

180 - 200

14 m

PLIEREA

Latimea

Mod de pliere

pana la 3 m

folie deschisa

pana la 6 m

pliata la jumatate

3,5 - 7 m

lipita

4 - 8 m

pliata in W

8 - 17 m

pliata in 8

 

OFERTA FOLII KRITIFIL

 

UV 2150

Grosime

0,150 mm

0,150 mm

Latime folie

10,0 m

12,0 m

Densitate

0,922 g/cmc

0,922 g/cmc

Latime folie pe sul

1,25 m

1,50 m

Lungime sul

55,0 m

55,0 m

Greutate neta sul (medie)

76,1 kg

91,3 Kg

Greutate (kg) / m. liniar

1,38 kg

1,66 Kg

 


Web Design Bucuresti