Sere si accesorii
ININSA Spania. Sere complete. Structuri, instalatii de incalzire, instalatii de irigare prin picatura, ecrane termice si de umbrire, mese de cultivare. Proiecte complete integrate Sere si solarii ININSA Folie pentru solar PLASTIKA KRITIS Folie pentru sere si solarii SOLPLAST SPANIA


Folie pentru solar PLASTIKA KRITIS

Principalul producator de folie de polietilena din Grecia. Foliile de solarii produse de PLASTIKA KRITIS sunt   deosebit de rezistente, fiind fabricate din 3 straturi, prin coextrudare.   Datorita stabilizatorilor UV, foliile de solarii au o durata lunga de utilizare. Experienta si seriozitatea in alegerea materiilor prime ale firmei PLASTIKA KRITIS, conditiile de procesare si urmarirea controlului de calitate ale produselor, determina realizarea unor folii cu o excelenta rezistenta mecanica. O noua generatie de folii super-rezistente a fost introdusa in productie in ultimii ani, folosind polimeri cu legaturi puternice. Aceste folii confera o siguranta marita in regiuni cu vanturi puternice, sau o reducere a costurilor, putand fi produse la grosimi mai mici decat cele traditionale dar cel putin cu aceeasi rezistenta. Clientii nostri pot confirma : folia UV 2150 garantata pentru 2 sezoane se gaseste deja pentru al 7 lea an pe solar. Folia TUV 3750 este garantata de producator 4 ani iar noi va asiguram ca toate beneficiile acestei folii vor fi in folosul dvs, pentru minim 7-8 ani.


1

 

 

 

 

 

Folii KRITIFIL

PLASTIKA KRITIS - GRECIA, producatorul Foliilor KRITIFIL este exclusiv specializat pentru producerea de folii de polietilena multistrat.

- Asigura o bogata varietate de tipuri de folii;

- A introdus in lume tehnologia co-extrudarii in 3 straturi a foliilor pentru solarii

- Productie de folii de latimi mari

- Toate produsele indeplinesc normele de calitate ISO-9.000


DATE GENERALE DESPRE FOLIILE DE POLIETILENa UTILIZATE LA SOLARII

Toate materialele plastice sunt supuse degradarii in timp (imbatranirii), datorate efectelor radiatiei solare, a caldurii şi a oxigenului. Perioada medie de degradare a foliilor pentru solarii, este de 3-9 luni.


PERIOADA MARE DE FOLOSIRE

Pentru a prelungi timpul de utilizare a foliilor, se adauga in masa de polimer compuşi chimici, cunoscuti sub numele de stabilizatori UV (raze ultraviolete) pentru protejarea fata de radiatiile UV, antioxidanti pentru protejarea fata de degradarea termica.

Ca stabilizatori UV se folosesc in tehnologie:

- compuşi de nichel

- derivati de amine (HALS)


EFECTUL TERMIC

Radiatiile solare patrund in timpul zilei in solarii, şi incalzesc solul şi aerul. In timpul noptii, caldura "scapa" prin 3 mecanisme:

- radiatiile infraroşii (IR) cu lungime de unda mare (7-14 microni) sunt transmise prin atmosfera

- circulatia din interiorul solarului spre exterior.

- transmisia prin folie.

Aceasta determina o scadere rapida a temperaturii, şi uneori la aşa-numita "inversie de temperatura", cand temperatura din interiorul solarului scade sub temperatura din exterior.

Foliile KRITIFIL contin aditivi care absorb radiatiile IR şi reduc pierderea de caldura din timpul noptii. Foliile termice retin pana la 75-80% din radiatiile IR de lungime de unda mare, fata de 40-45%, cum sunt foliile normale.

Studiile au relevat ca beneficiile datorate foliilor termice in ferme sunt de peste 20-30%.

In acest sens, foliile in 3 straturi obtinute prin co-extrudare, sunt şi mai rezistente in timp şi conditii vitrege.


TRANSPARENTA ŞI DIFUZIA

Transmisia cat mai mare a luminii prin folie este esentiala pentru dezvoltarea plantelor. Cu cat primeşte mai multa lumina, cu atat activitatea fotosintetica a plantei e mai intensa, şi planta se dezvolta mai repede şi mai viguroasa.

Experienta in productie, precum şi calitatea materialelor folosite asigura o transparenta maxima a foliilor KRITIFIL, de pana la 92%.


EFECT ANTI-CEATA

Picaturile formate in interiorul solariilor datorita condensarii apei, au consecinte negative: reduc transmisia luminii, favorizeaza aparitia bolilor etc.

De aceea au fost concepute folii KRITIFIL speciale, cu efect "anti-ceata", cu aditivi speciali, care micşoreaza tensiunea superficiala dintre folie şi apa, şi formeaza, in loc de picaturi, o pelicula fina de apa, care se scurge pe suprafetele foliei. Acest efect dureaza in medie 2 ani (in mod normal 18 luni).

(Cu toate aceste imbunatatiri, nu se recomanda renuntarea la ventilatie).


Web Design Bucuresti